Ételek
Olaszos gombapaprikás
Hozzávalók:
- 30 dkg vegyes erdei gomba
- 1/2 liter házi, vagy bio paradicsomlé
- 1 mokkáskanál olaszos fűszerkeverék
- 1 csipet chilli
- 1 evőkanál piros paprika
- só
- bors
- 1 teáskanál chiamag
- rozmaring, só, bors izlés szerint.
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés kókuszzsír
Elkészítés:
- A hagymát megpucolom, és felkockázom.
- Egy pici vízzel a zsíron megdinsztelem
- Közben a gombát megpucolom, felszeletelem és a hagymára öntöm.
- Hozzáadom a paradicsomlevet, besózom.
- A végén fűszerezem. A chilivel csak óvatosan, mert nagyon erős. Mértékkel adagolva kellemes pikáns ízt ad az ételnek.
- Hogy egy kicsit sűrűbb legyen hozzáadom a chia magot is.