Édességek
Mogyoróvaj házilag
Hozzávalók:
- kb. 500g pörkölt sótlan földimogyoró
- 2 kiskanál méz
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál olivaolaj (helyettesíthető más hidegen sajtolt olajjal)
A mogyorót megpucoljuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk, majd jól beledolgozzuk a többi hozzávalót és már kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Házi nutella
A házi nutellához szükségünk lesz kb.:
- fél csésze áztatott, szárított, őrölt mandulára
- egy bő teáskanál jóminőségű valódi kakaóporra
- vaníliarúd kikapart belsejére vagy valódi vaníliaporra
- nyírfacukorra ízlés szerint
- és kókuszolajra, vagy más hidegen sajtolt olajra. Én finomítatlan kókuszolajat használtam, aminek van kókuszíze.
Elkészítése:
- A mandulát az aprítóba tettem, hozzáadtam a kakaóport, a nyírfacukrot és a vaníliát, és összekevertem.
- Ezután annyi kókuszolajat öntöttem hozzá folyamatosan, hogy krémes állagú legyen. Alaposan összedolgoztam. Ezzel a nutellakrémmel kenyeret, süteményt is megkenhetünk.
- Én legutóbb kevésbé krémesre készítettem, és natúr gesztenyemasszával dolgoztam össze. Finom, csokis gesztenyegolyót kaptam, valódi energiabomba, ráadásul jól dobozolható és szállítható.